Aroma in Thee

Wij worden regelmatig benaderd met vragen over onze Aroma’s. 

Kunstmatige Aroma’s:
......worden bij ons niet gebruikt! Een groot deel van de eindgebruikers denkt dat kunstmatige aroma’s het zelfde zijn als natuuridentieke Aroma’s. Deze veronderstelling klopt niet. De smaakgevende bestanddelen van een kunstmatig Aroma komen in de Natuur niet voor. Het zijn laboratoriumtechnische ontwikkelingen. 

Natuuridentieke Aroma’s: (natuurlijke)
Deze worden eveneens door laboratoriumtechniek vervaardigd echter zijn in samenstelling identiek aan de substantie zoals deze in de Natuur (hoofdzakelijk met een Plantaardige oorsprong) voorkomt. Dat betekent bijvoorbeeld: een natuuridentiek Aardbei Aroma kan een Aardbei volledig namaken. De moleculaire bouw van dit Aroma is exact dezelfde als die van een Aardbei. De onderscheidende Voordelen van deze natuuridentieke Aroma’s zijn: 
-> De stabiliteit van het Aroma is groter. 
-> De intensiteit is hoger 
-> De kwaliteit is constanter 
-> De houdbaarheid van het gereed product is beter U loopt niet het gevaar Pesticiden of iets dergelijks binnen te krijgen. Daarbij komt ook nog eens een Milieutechnisch voordeel bij. Voor de productie van één Kilo natuurlijk Aroma worden (afhankelijk van het soort) tussen de 30 en 200 Kilo natuurlijke grondstoffen/producten/vruchten nodig. U kunt zich voorstellen welk beslag dat legt op de beschikbare teeltgronden om dit te kunnen verbouwen. Afgezien van het Energie verbruik welke nodig is voor de productie en verdere behandeling. 
Praktisch bij alle gearomatiseerde theesoorten worden deze aroma's gebruikt.