Groene thee

Groene thee

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Morgenstond Sencha thee
Vanaf € 0,20
Green Lemon thee
Vanaf € 0,20
2001 Nacht thee
Vanaf € 0,20
Moroccan Mint tea
Vanaf € 0,20
Zonnestralen thee
Vanaf € 0,20
Tea Time special tea
Vanaf € 0,20
Green Refreshment tea
Vanaf € 0,20
Voorjaarskriebels
Vanaf € 0,20
Berrynas thee
Vanaf € 0,20
Gunpowder thee
Vanaf € 0,20
Paasthee
Vanaf € 0,20
Sencha thee Biologisch
Vanaf € 0,20

Groene thee

Losse Groene thee mmm lekker! Uiteraard hebben we bij TheeXpress ook een ruim assortiment van de populaire Groene thee. Bovendien vindt u hier unieke groene thee smaken geoogst in Azië. Naast gewone groene thee hebben wij ook een aantal biologische groene thee opties in onze shop. Al onze groene thee, biologische en gangbare, hebben wij voor u overzichtelijk in een lijst gezet. De theesoorten die biologisch zijn herkent u aan het erbij geplaatste Bio-logo. Ontdek de heerlijke smaken van Azië met het groene theeassortiment van TheeXpress!

Hoe wordt groene thee geproduceerd?

Waarom blijft groene thee eigenlijk groen? Het beste kan men eerst de zwarte thee bekijken. Hiervoor wordt kort na het breken van de blaadjes een soort oxidatie proces (Fermentatie) in gang gezet. De blaadjes worden bruin, sappen worden onttrokken en etherische oliën ontwikkelen zich en het blad verandert van structuur. Dit hele proces wordt bij groene thee juist omzeild. Na een voorbereiding van een aantal uren zijn de blaadjes zacht en mals gemaakt. Dan wordt ieder blad in een grote pan snel geroosterd (China) of in kokende damp (Japan) met dit resultaat: Het blad blijft groen, alles, wat aan natuurlijke stoffen in het blad aanwezig is, blijft behouden en dit ontluikt bij het zetten van de groene thee. Opmerkelijk is de grote zorg tijdens het voorbereiden: teveel damp of hitte leidt tot grote smaakproblemen of andere ongewenste effecten. De kwaliteit van de groene thee zal dan beslist verminderd zijn.

Verken onze verscheidenheid aan pure groene thee

Ontdek een uitgebreide selectie van pure groene theeën. Geniet van de natuurlijke en delicate aroma's van groene theeblaadjes die zorgvuldig zijn geplukt en verwerkt. Elke pure groene thee biedt een unieke smaakbeleving die de zintuigen prikkelt. Laat u betoveren door de eenvoud en puurheid van deze klassieke groene theevarianten.

Onze aromatische groene thee melanges

Ontdek een assortiment aan verrassende groene thee melanges, samengesteld om een harmonieuze en evenwichtige smaak te bieden. Proef smaakvolle combinaties zoals groene thee met jasmijnbloesem, citroen of gember. Onze melanges zijn zorgvuldig samengesteld om een aromatische en verfrissende ervaring te bieden voor liefhebbers van geurige theeën.

Geniet van onze biologische groene thee

Kies voor een gezonde en duurzame optie met onze selectie van biologische groene theeën. Geteeld met respect voor de natuurlijke omgeving, bieden onze biologische theeën een pure en zuivere smaakervaring. Geniet met een gerust hart van een kopje biologische groene thee en ontdek de harmonie tussen mens en natuur.

Hoe zet u losse groene thee?

Het zetten van losse groene thee vereist zorg en aandacht om de optimale smaak te verkrijgen. Gebruik vers gekookt water dat is afgekoeld tot ongeveer 80-85°C, omdat te heet water de delicate smaken van groene thee kan beschadigen. Voeg ongeveer 1-2 theelepels losse groene thee toe aan een kopje en laat het trekken voor 2-3 minuten voor een milde smaak, of langer voor een intensere smaak. Zeef de theeblaadjes en geniet van uw perfect gezette kopje groene thee. Experimenteer met trektijden en hoeveelheden om uw ideale smaak te vinden en ontdek de verrassende nuances van losse groene thee.

Thee bestellen bij TheeXpress 

Bent u van plan om een groene thee of een van onze andere theesoorten te bestellen? Denk bijvoorbeeld aan onze gele thee, groen gemelangeerde thee of hennep thee. Als u deze voor 12:00 bestelt, dan zullen wij deze dezelfde dag nog verzenden. Zo kunt u al snel genieten van een heerlijk thee momentje.