Kruiden

Kruiden

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Zachte dromen thee
 
Vanaf € 0,20
Brandnetel thee
 
Vanaf € 0,20
Frisse kruiden thee
 
Vanaf € 0,20
Gember Citroen thee Biologisch
 
Vanaf € 0,20
Schermbloemen melange
 
Vanaf € 0,20
Anijs venkel kruidenmelange
 
Vanaf € 0,20
Griekse Bergthee
 
Vanaf € 0,20
Kamillebloesem thee
 
Vanaf € 0,20
Kruiden Chai Thee
 
Vanaf € 0,20
Bij Weer en Wind Kruiden thee
 
Vanaf € 0,20
Kruizemunt thee
 
Vanaf € 0,20
Goedemorgen kruiden thee
 
Vanaf € 0,20

Kruidenthee

Kruidenthee is niet een thee zoals we de originele thee kennen. Kruidenthee wordt namelijk niet gemaakt van bladen van de theeplant, maar bestaat uit natuurlijke kruiden. De kruiden worden rechtstreeks in het water opgenomen en daar ontstaat de welbekende kruidenthee. In tegenstelling tot traditionele theesoorten bevatten kruidenthee geen cafeïne en bieden ze een breed scala aan smaken en voordelen. Kruidenthee is afgelopen jaren erg gegroeid en is nu ook in het westen erg populair. Kruiden thee biedt ontzettend veel mogelijkheden om het te combineren met verschillende vruchten, bloemen, kruiden en aroma’s. Hierdoor is er dan ook een breed scala aan smaken beschikbaar. Bekijk onze collectie kruidenthee en bestel jouw favoriete smaak vandaag nog.

Geschiedenis van de kruidenthee

Geen andere drank heeft een vergelijkbare plaats in de tradities en gewoontes van de mens gekregen dan kruidenthee of kruidenmelange. In Europa hebben kruidenthee melanges als helend middel een oeroude traditie. Als geneesmiddel werd kruidenthee vanaf de 19e eeuw steeds belangrijker voor een groot deel van de bevolking. De mensen in die tijd konden (of wilden) de geïmporteerde zwarte en groene theesoorten niet bemachtigen.

Tegenwoordig worden kruidenthee melanges om twee redenen gedronken: vanwege de smaak en vanwege de werking van de kruiden in het lichaam. De omschrijving welke soorten allemaal tot kruidenthee horen is niet echt eenvoudig. Vruchtenmelange en sommige specerijen kunnen ook tot de reeks kruidenthee melange behoren.

Voordelen kruidenthee

Kruidenthee brengt naast de heerlijke smaak ook vele voordelen met zich mee. Zo verwarmt kruidenthee heerlijk je lichaam en ook je weerstand kan worden verhoogd door het drinken van kruidenthee. Verder brengt kruidenthee je zenuwen tot rust waardoor je gemakkelijk in slaap kan vallen. Daarbij hydrateert het je lichaam waardoor je je ook nog eens minder snel vermoeid kan voelen. Als laatste werkt kruidenthee ook goed voor de spijsvertering.

Kruidentheeën worden ook gewaardeerd om hun veelzijdigheid. Ze kunnen warm of koud worden genoten, afhankelijk van persoonlijke voorkeur en het gewenste effect. Hete kruidenthee is perfect voor gezellige momenten en ontspanning, vooral tijdens de koudere maanden. Koude kruideninfusies zijn verfrissend en vormen een geweldige optie voor hydratatie tijdens warm weer.

Kruidenthee bestellen

Heb je een keuze kunnen maken? Bestel dan gemakkelijk je losse kruidenthee online bij TheeXpress. Bestel je voor 12:00 dan verzenden we je bestelling de volgende dag nog. Bekijk ook onze andere theeën als groene thee, zwarte thee of rooibos thee. Probeer alle unieke kruidenthee smaken uit en geniet van je heerlijke thee. Bestel je losse kruidenthee bij Theexpress, voor en door theeliefhebbers.