Thee zetadviezen

Zetadvies voor Bamboe thee
Per persoon 1 gram Bamboebladthee in een theepot en overgieten met 90-100 graden C. water.
Al naar gelang de smaaksterkte tussen de 6-8 minuten laten trekken.
De bamboebladeren kunnen 1 tot 2 keer overgoten worden. Bamboethee wordt licht afgekoeld gedronken
om het aroma het meest tot zijn recht te laten komen.
Ook als koude drank geldt Bamboethee uitstekend als dorstlesser.


Zetadvies voor Groene Thee
Per kopje heeft men een theelepel thee nodig. Het gebruik van een Thee ei wordt afgeraden omdat de blaadjes zich dan niet genoeg kunnen ontvouwen en de smaak komt dan niet goed tot zijn recht. De Groene thee met heet water (60 tot 80 °C) overgieten (anders wordt de smaak bitter). 
Laat de groene thee niet langer dan 2-3 minuten trekken. Een andere methode: overgiet de theeblaadjes met water van ca. 70 °C en giet het water dan weer direct af. Daarna nogmaals overgieten met heet water. De bittere stoffen zijn dan verdwenen en de thee krijgt een milder Aroma.

Zetadvies voor Rooibos Thee
Per kopje heeft neemt u ca. 2 gram Rooibos thee.
Gier er kokend water overheen en laat het brouwsel 3-5 minuten trekken, na gelang uw smaak.

Zetadvies voor Witte Thee
Er zijn vele varianten om de witte thee te zetten; Chinezen laten de blaadjes in het water liggen
en gieten er meerdere malen kokend water op. 
Wij daarentegen nemen afgekoeld water tussen de 60 en 80 °C en laten de thee 2-3 minuten trekken. 
In ieder geval telt dat des te beter de kwaliteit van witte thee, des te langer men deze in het water kan laten.



IJsthee maken tip voor de zomer! 
Voor een kopje Fruitthee neemt men 2 volle theelepels, giet er kokend water over en laat het brouwsel dan 8-10 minuten trekken.
Om van een gearomatiseerde vruchtenmelange een heerlijke koude drank voor in de zomer te bereiden, 
bevelen wij u een zogenaamde "schokkoeling"aan. 
Daarbij blijven kleur en aroma zeer goed bewaard. Bereid daarvoor een dubbel sterk getrokken vruchtenmelange. 
Direkt na het trekken in een glas welke voor de helft met ijsblokjes is gevuld. . 
U kunt de drank direct serveren of in de koelkast koel houden en bewaren.
zie ook onze blog pagina

Zetadvies voor kruidenthee
Voor een kopje Kruidenthee neemt men 2 volle theelepels, giet er kokend water over en laat het brouwsel dan 8-10 minuten trekken. 
Geen andere drank heeft een vergelijkbare plaats in de tradities en gewoontes van de mens 
gekregen dan Kruidenthee/kruidenmelange. In Europa hebben Kruidenmelanges als helend middel een oeroude traditie. 
Als geneesmiddel werd Kruidenthee vanaf de 19e eeuw steeds belangrijker voor een groot deel van de bevolking. 
De mensen in die tijd konden (of wilden) de geïmporteerde zwarte en groene theesoorten niet bemachtigen. 
Hedentendage worden kruidenmelanges om twee redenen gedronken: 
vanwege de smaak en vanwege de werking van de kruiden in het lichaam. 
De omschrijving welke soorten allemaal tot Kruidenthee/Kruidenmelange behoren is niet echt eenvoudig. 
Vruchtenmelanges en sommige specerijen kunnen ook tot de reeks Kruidenthee/melange behoren

Zetadvies voor Zwarte thee
Gebruik ca. 10 tot 15 gram zwarte thee per 1 liter water. 
De ideale trektijd voor zwarte thee is 3 minuten. 
Bij een langere trekduur (meer dan 3 minuten) wordt er meer looizuur uit het blad getrokken.

Zetadvies voor Vruchtenthee
Vruchtenmelanges bieden veel. Ze zijn verfrissend, gezond, dorstlessend en energiedrank in een. 
De smaakbeleving in echt onbegrensd en de keuze maken welke uw lievelingssmaak is zal moeilijk zijn. 
Probeert u de verschillende smaken eens! Laat u door ons begeleiden in de wereld van de vruchtenmelanges. 
Vruchtenmelanges zijn gemaakt van verschillende vruchten en kruiden zoals Rozebottels, Hibiscus, Aardbeien, 
Bosbessen, Venkel, Kruizemunt, Lavendelbloesem, Citroenschil, Sanddorn en Vanille. 
Verschillende bloesems, malven en rozengewassen verlenen de melanges hun typische kleur.

Een tip voor de zomer! 
Voor een kopje Fruitthee neemt men 2 volle theelepels, giet er kokend water over en laat het brouwsel dan 8-10 minuten trekken.
Om van een gearomatiseerde vruchtenmelange een heerlijke koude drank voor in de zomer te bereiden, 
bevelen wij u een zogenaamde "schokkoeling"aan. 
Daarbij blijven kleur en aroma zeer goed bewaard. Bereid daarvoor een dubbel sterk getrokken vruchtenmelange.
Direct na het trekken in een glas welke voor de helft met ijsblokjes is gevuld. . 
U kunt de drank direct serveren of in de koelkast koel houden en bewaren.

TheeXpress.nl

 


1164846 bezoekers (3640793 hits) sinds 22-11-2010
Powered by webXpress