Rooibos en honeybush thee

Rooibos en honeybush thee

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Rooibos Naturel thee Biologisch
Vanaf € 0,20
Groene Rooibos Naturel thee Biologisch
Vanaf € 0,20
Little Sicilië
Vanaf € 0,20
Strawberry Cream tea
Vanaf € 0,20
Rooibos Appel thee
Vanaf € 0,20
Honeybush Naturel thee
Vanaf € 0,20
Rooibos beste mix thee
Vanaf € 0,20
Honeybush Naturel thee Biologisch
Vanaf € 0,20
Rooibos Caramel thee
Vanaf € 0,20
Rooibos Choco Caramel thee
Vanaf € 0,20
Rooibos Bosvruchten thee
Vanaf € 0,20
Rooibos Earl Grey thee
Vanaf € 0,20

Rooibos thee

Het welbekende, klassieke rooibos thee is een veel gedronken thee in Nederland en de rest van de wereld. Bovendien is de theesoort heel veelzijdig en daarom hebben we bij TheeXpress ook een breed aanbod aan diverse heerlijke rooibos theeën. Bekijk het aanbod en kies een heerlijk rooibos theetje uit. Al onze rooibos thee, biologische en gangbare, hebben wij voor u overzichtelijk in een lijst gezet. De theesoorten die biologisch zijn herkent u aan het erbij geplaatste Bio-logo.

Wat is rooibos thee?

Rooibos groeit in Zuid-Afrika, waar het een nationale drank is. Zijn rode kleur verkrijgt rooibos nadat de nieuwe scheuten en bovenste blaadjes van de ‘fynbos’ plant in kleine stukjes worden gesneden en dan in aanraking komen met de zuurstof uit de lucht. De opmars van rooibos thee is niet meer te stuiten. Dat komt onder andere omdat rooibos thee geen Cafeïne bevat. Hierdoor heeft de thee dan ook een rustgevende werking. Qua kleur en smaak zijn er overeenkomsten met zwarte thee, maar rooibos thee heeft een wat lichtere smaak. Toch is rooibos thee eigenlijk geen echte thee, omdat het geen cafeïne, flavoiden en amper tannine bevat. Deze hebben andere theeën, zoals zwarte thee bijvoorbeeld wel. Dat neemt niet weg dat rooibos thee een heerlijke smaak heeft. 

De voordelen van rooibos thee

Rooibos thee is niet alleen lekker, maar heeft ook vele voordelen voor de gezondheid. Rooibos gaat namelijk aandoeningen, zoals astma, eczeem, maagklachten en hooikoorts. Bovendien bevat rooibos thee vitamine C. In het land van oorsprong, Zuid-Afrika wordt de thee veel in de avond gedronken vanwege het gebrek aan cafeïne in de drank. Bovendien wordt het daar ook veel gegeven aan baby’s met maagklachten. Rooibos thee is dus een lekkere thee met vele voordelen. 

Thee bestellen bij TheeXpress

Bent u overtuigd van de voordelen van rooibos thee of heeft u interesse in een van onze andere theeën? Denk bijvoorbeeld aan onze zwarte thee, groene thee of biologische thee. Bestel voor 12:00 uur uw losse kwaliteitsthee, zodat u hier snel van kan genieten. Wij versturen uw thee namelijk nog dezelfde dag. Dat wordt heerlijk genieten!


Al onze rooibos thee, biologische en gangbare, hebben wij voor u overzichtelijk in een lijst gezet. De theesoorten die biologisch zijn herkent u aan het erbij geplaatste Bio-logo.