Ayurvedische thee

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Gember Cool Ayurvedische thee Bio
Vanaf € 0,20
Innerlijke Rust Ayurvedische thee Bio
Vanaf € 0,20
Vrouw Vitaal Ayurvedische thee Bio
Vanaf € 0,20
Yo-Classic Ayurvedische thee Bio
Vanaf € 0,20
Zorgeloos Ayurvedische thee Biologisch
Vanaf € 0,20
Relax Ayurvedische thee Biologisch
Vanaf € 0,20
Ayurveda puur thee Biologisch
Vanaf € 0,20
Pitta Ayurvedische thee Biologisch
Vanaf € 0,20

Ayurvedische thee

Bij TheeXpress hebben wij een ruim assortiment aan Ayurvedische theeën met een heerlijke smaak en bijzondere werking. Deze theesoort stamt af van de Ayurvedische leer en brengt verschillende voordelen met zich mee. Dus Wil u heerlijk ontspannen of juist op gang komen met een heerlijk theetje? Probeer dan eens een Ayurvedische thee uit het assortiment van TheeXpress!

Wat is Ayuvedische thee?

In de Ayurvedische leer draait alles om balans. Volgens de eeuwenoude ayurveda (kennis van het leven) dragen specifieke specerijen bij aan een beter evenwicht en uiteindelijk een langer, gezonder leven. Sommige specerijen stimuleren activiteit, andere helpen juist om te ontspannen. In de Ayurveda bepalen de drie levensenergieën Vata, Pitta en Kapha welke eigenschappen versterkt worden. Deze levensenergieën zijn terug te vinden in de theeën in ons assortiment.

Soorten Ayurvedische thee

Zoals al eerder benoemd zijn er drie verschillende soorten Ayurvedische thee die gebaseerd zijn op de drie levensenergieën Vata, Pitta en Kapha. Deze zijn vertaald in de Ayurvedische theesoorten en hebben elk een unieke werking. De werking van deze theesoorten werkt als volgt:

  • Vatathee: deze Ayurvedische thee is samengesteld om onrustige mensen te helpen ontspannen en draagt bij aan geruster gevoel bij zorgen. Daardoor wordt deze thee ook wel verwarmend genoemd.
  •  Pittathee: deze Ayurvedische thee is samengesteld om vurige mensen te helpen rust te vinden en om zachter te zijn. Daardoor wordt deze thee ook wel verkoelend genoemd.
  • Kaphathee: deze Ayurvedische thee is samengesteld om (zeer) rustige mensen te stimuleren in beweging te komen en te helpen om makkelijker beslissingen te nemen.

Kunt u een van deze levensenergieën wel gebruiken en toepassen in jouw leven. Misschien is een Ayurvedische thee dan het perfecte middel om heerlijk te ontspannen of juist actief te worden. Neem een kijkje in ons brede Ayurvedische theeassortiment en vind de geschikte soort voor u!

Thee bestellen bij TheeXpress

Wilt u genieten van een heerlijke Ayurvedische thee of een andere soort thee? Denk bijvoorbeeld aan een Chai theeDetox thee of Groene thee. Bestel deze voor 12:00 nog, zodat deze dezelfde dag nog verzonden kan worden. Zo kunt u snel genieten van