Bamboe thee

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Bamboe fresh panda thee
 
Vanaf € 0,20
Bamboe vruchten thee
 
Vanaf € 0,20

Bamboe thee

Bamboe thee, het meest waardevolle en lekkere gras ter wereld. Bamboe thee is een unieke en smaakvolle kruidenthee gemaakt van de bladeren of scheuten van de bamboeplant. Het wint aan populariteit vanwege de verfrissende smaak, potentiële gezondheidsvoordelen en milieuvriendelijke eigenschappen. Bij TheeXpress verkopen wij deze unieke thee in de vorm van losse thee. Wij hebben diverse bamboe thee in ons assortiment met smaken als bamboe vruchten thee en bamboe blad thee. Zo kunt u thuis heerlijk genieten van een kopje bamboe thee!

Wat is bamboe thee?

Bamboe is een sterke en sierlijke plant die behoort tot de familie van de grassen. Bamboe groeit met name in tropische en subtropische gebieden in Azië. De halmen van de bamboe kunnen wel 30 meter hoog worden. De ingewikkelde productie van bamboe thee maakt haar bijzonder, duur en waardevol. Zo worden er uitsluitend jonge en frisse bladeren van de bamboeplant gebruikt, waardoor de thee een zoete, niet bittere smaak krijgt. De pluk beperkt zich tot 5-6 weken per jaar en de jonge bamboe loten worden met de hand geoogst. Na de pluk worden de bamboebladeren alleen gedroogd.

Voordelen van bamboe thee

Bamboe thee bevat veel vitamine C, kalium en ijzer, is rijk aan vruchtensuiker en is daardoor bijzonder geschikt als dorstlesser. Bamboe thee bevat polyfenol, flavonoïde, aminozuren, vitamine C en E en heeft daardoor de weldoende bestanddelen van groene thee en bevat geen cafeïne. Kortom, bamboe thee is hoogwaardig, ruikt fris, heeft een mooie groene kleur, smaakt vol en zoet en heeft een notig aroma.

Bamboe thee bereiden

Het bereiden van bamboethee is relatief eenvoudig. De gedroogde bamboebladeren of scheuten kunnen enkele minuten in heet water worden geweekt om hun smaken en heilzame stoffen vrij te geven. De aanbevolen weektijd en watertemperatuur kunnen variëren afhankelijk van het specifieke bamboetheeproduct, dus het is raadzaam om de instructies te volgen.

Thee bestellen bij TheeXpress

Bent u benieuwd naar onze bamboe thee of een van onze andere theesoorten? Denk bijvoorbeeld aan onze Ayurvedische thee, Chai thee of Rooibos thee. Bestel uw losse kwaliteitsthee voor 12:00, dan verzenden wij deze nog dezelfde dag! Zo kunt u snel al heerlijk genieten van een kopje thee. U kunt de thee bestellen in een verpakking van 50 gram, 500 gram, 1 kg of een proefzakje bestellen als u een thee graag uit wilt proberen. Zo kunt u zelf bepalen hoe uw thee collectie eruit zal zien!