First Flush

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Darjeeling Concorde first flush thee
Vanaf € 0,20

First Flush thee

Een echt pareltje onder de theesoorten, dat is de First Flush thee. De First Flush staat voor de eerste pluk van het jaar direct na de winter. Dat maakt deze thee erg uniek en schaars. Het is een gewilde thee met een heerlijke smaak gemaakt van de meest verse kruiden. Het wordt geroemd om zijn delicate smaken, levendige kleuren en unieke kenmerken die het onderscheiden van andere theesoorten. Bent u benieuwd naar zo’n First Flush thee? Bekijk ons assortiment om te bekijken welke First Flush smaken wij te bieden hebben.

Wat is First Flush thee?

De first flush is de eerste pluk van het jaar en duurt van maart tot eind april. First flush geeft de hoogste kwaliteit doordat de theeplant na de winter langzaam groeit. De langzame groei heeft als voordeel dat de theeplant complexe aroma’s aanmaakt, welke je terug vindt in je kop thee. Omdat de first flush slechts 20 minuten wordt geoxideerd zijn de bladeren hier en daar nog groen. Door de mooie smaken is de vraag naar first flush groter dan het aanbod. Dit zie je terug in de prijs. De first flush wordt niet voor niets ‘Champagne’ onder de thee genoemd.

Ons assortiment First Flush thee

Hoewel de First Flush thee een bijzonder en schaarse plukseizoen thee is, hebben wij toch een divers aanbod aan First Flush theeën voor u. Zo vindt u in deze categorie bijvoorbeeld de Dardjeeling thee die afkomstig is uit het Dardjeeling gebied. Ook hebben we de Dongzhai thee met een zacht maar zoet smaakpalet. De exclusieve Hubei Di Feng thee is ook een echte aanrader. Dit is een bijzondere groene thee geoogst op een hoogte van 500-800 meter.

First Flush thee serveren

Om optimaal te genieten van first flush thee, is het belangrijk om deze op de juiste manier te zetten. Gebruik een lagere watertemperatuur, meestal zo'n 80°C, en laat de theebladeren kort trekken. Op deze manier komen de subtiele smaken goed tot hun recht en voorkom je dat de thee te bitter of te wrang wordt.

Thee bestellen bij TheeXpress

First flush-thee is een waar genot voor theeliefhebbers en mensen die de kunst en vakmanschap van thee waarderen. De buitengewone smaken en beperkte beschikbaarheid maken het een speciale thee om te koesteren en van te genieten.

Benieuwd naar zo’n exclusieve First Flush thee of een van onze andere theesoorten? Zo vindt u bijvoorbeeld ook Oolong thee, Gele thee en Infusion thee in onze shop. Als u bij TheeXpress voor 12:00 ‘s middags bestelt, kunnen wij deze dezelfde dag nog verzenden. Zo kunt u al snel genieten van een heerlijke losse kwaliteitsthee!