Gele thee

Gele thee

Geen producten gevonden voor deze selectie.

Gele thee

Naast de welbekende zwarte thee, groene thee en witte thee, vindt u ook gele thee in ons assortiment. Gele thee is een bijzondere thee met unieke aroma’s die zorgen voor een zachte, zoete en volle smaak. Het komt overeen met groene thee, maar heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en is uiteraard wat geliger van kleur. Bent u benieuwd naar zo’n gele thee? Neem dan zeker een kijkje in het aanbod van TheeXpress.

Het verschil tussen gele en groene thee

Gele thee kreeg een hernieuwde populariteit onder de Chinese bevolking door zijn overeenkomsten met het welbekende groene thee. Groene thee heeft echter vaak een grassige smaak die sommigen niet lekker vinden. Deze heeft Gele thee niet en daarom smaakt deze thee een stuk zoeter en subtieler. De twee worden wel op dezelfde methoden gekweekt, maar gele thee is net iets langer geoxideerd dan groene thee. Ook gaat de droogperiode langzamer, waardoor gele thee zijn gele, gouden kleur krijgt.

De geschiedenis van gele thee

De gele thee werd erg populair vanwege zijn gelijkenissen met groene thee. Echter bleek het produceren van de thee erg ingewikkeld en arbeidsintensief, waardoor er uiteindelijk gestopt werd met het produceren van de thee. Bovendien werden theeën als Oolong thee en Zwarte thee veel populairder. In de jaren 70 kwam de gele thee weer terug en herrees de populariteit. Tegenwoordig weten slechts weinig mensen hoe de thee gemaakt moet worden en daarom is dit een echt unieke en zeldzame thee.

Thee bestellen bij TheeXpress

Wilt u een gele thee of een van onze andere theesoorten aanschaffen? Doet u dit voor 12:00, dan sturen wij deze dezelfde dag nog op. Zo geniet u binnenkort al van een heerlijke kop thee. Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en acties? Volg ons dan op Instagram en Facebook en abonneer op de nieuwsbrief via onze site!