Matcha thee

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Matcha Hana Japan thee Biologisch
Vanaf € 3,15

Matcha thee is een groene thee uit Japan. De productie van matcha thee wordt verkregen door de laatste vier weken voor de oogst de theeplanten af te dekken met matten of zeilen zodat de theeplanten in de schaduw komen te staan. De planten reageren hierop waardoor er een verminderde groei van blad ontstaat en de bladen krijgen daardoor een diepe groene kleur. Tijdens de oogst worden alleen de meest groene en fijnste bladeren geoogst.

Daarna worden de bladeren gestoomd, gedroogd en vervolgens met een stenen vijzel vermalen tot poeder. Bestel alles wat je nodig hebt voor matcha thee online bij TheeXpress.

Hoe maak je matcha thee?

Voor matcha thee heb je matcha poeder nodig, water en een matcha klopper. Schep een klein theelepeltje matcha poeder in de kom en voeg vervolgens een klein beetje water toe en klop het op met de matcha klopper tot een egaal papje. Vervolgens voor je 80-100 milliliter water toe met temperatuurt tussen de 75 en 80 graden. Gebruik vervolgens de klopper weer om de matcha te mengen tot er een mooi schuimlaagje op zit. Je hebt nu een heerlijke matcha thee die klaar is om gedronken te worden.

Waarom is matcha thee zo gezond?

Matcha thee zit vol antioxidanten en dat zorgt ervoor dat je je lichaam gezond kan houden. Matcha thee verlaagt namelijk je cholesterolgehalte en helpt ook tegen veroudering van ons lichaam en helpt ook met het tegengaan van hart- en vaatziekten. Verder zou matcha thee ook je immuunsysteem verbeteren en zou zelfs kunnen helpen met afvallen door het gelijk houden van je bloedsuikerspiegel. Door het gelijk houden van je bloedsuikerspiegel verbetert je stofwisseling en de verbranding van calorieën. Als laatste heeft matcha thee ook een kalmerende werking waardoor je ontspant en dit helpt tegen stress en zelfs angstaanvallen.

Matcha thee kopen

Bij TheeXpress haal je gemakkelijk alles in huis wat je nodig hebt voor de perfecte matcha thee. Naast onze collectie matcha thee hebben we ook nog veel andere soorten thee zoals groene thee, zwarte thee en rooibos thee. Bekijk ze allemaal op onze website en bestel vandaag nog voor 12:00. Dan verzenden we je bestelling vandaag nog!