Mate thee

Mate thee

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Inka Mate Citroen thee
Vanaf € 0,20
Frisse kruiden thee
Vanaf € 0,20
Brazilian Sun
Vanaf € 0,20
Maté thee
Vanaf € 0,20
Inca Maté Orange thee
Vanaf € 0,20
Detox dadel maté thee BIO
Vanaf € 0,20

Maté thee

Maté thee, ook wel chimarrão, cimarrón of paraguathee is een infusie die vooral in Zuid-Amerika gedronken wordt. De drank is typisch voor het zuiden van Brazilië en omringende langen. In Argentinië is het zelfs de nationale drank. Maté thee wordt gebrouwen uit gedroogde bladeren en takjes van de groen blijvende boom waar de maté thee afkomstig van is. De plant wordt geteeld in veel plekken in Zuid-Amerika. Wil jij Maté thee kopen? Haal het in huis bij TheeXpress.

Cultuur van maté thee drinken

Het drinken van maté thee wordt gezien als een teken van vriendschap en is een sociaal en vriendschappelijke gelegenheid. De maté thee drink je daarom met name met familie en goede vrienden. Daarom gelooft men in Zuid-Amerika dan ook dat als je maté thee aanbiedt aan iemand dat dit het grootst mogelijke compliment is om te ontvangen en is een enorme waardering. Het delen van de maté thee wordt daarom bijna ook gezien als een ritualistische ervaring.

Hoe smaakt maté thee?

Maté thee heeft vaak een bitterzoete smaak. De kwaliteit van de maté thee bepaalt of het bittere of juist het zoetere in de thee overheerst. Maté geeft energie door de cafeïne, maar ook door de aanwezigheid van andere stoffen. We hebben in ons assortiment verschillende verfrissende maté thee smaken die heerlijk zijn het hele jaar door. Wil jij mat Bekijk ze allemaal op onze website en bestel vandaag nog.

Voordelen van maté thee

Maté thee brengt vele voordelen voor je gezondheid met zich mee. Zo heeft het antioxidanten die je immuun systeem versterken. Daarnaast verbetert het ook het vermogen om je te focussen, je spijsvertering, je uithoudingsvermogen en helpt het met je gewicht onder controle te houden. Al met al vele voordelen. Naast onze maté thee hebben we ook verschillende andere soorten thee die elk voordelen met zich mee brengen. Zo hebben we groene thee, zwarte thee en rooibos thee