Tea cake

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Pu Erh  tea Cake  BIO 200 gr
€ 105,05
China King of Pu Erh tea Cake  BIO 200 gr
€ 110,90
Yunnan Pu Erh geperste thee
€ 20,75

Tea cake

Heeft u weleens gehoord van een tea cake? Dit is geen cakeje bij de thee, maar een unieke manier van thee drinken. De tea cake is namelijk geen losse thee of thee in een zakje, maar een samengeperst bolletje thee. Het is als het ware thee in de vorm van een cakeje. Bij TheeXpress hebben wij verschillende smaken van zo’n tea cake, variërend in kwaliteit en prijs. Een tea cake is een echte unieke ervaring van het drinken van thee. 

Hoe wordt tea cake gemaakt?

Een 'tea cake' is post gefermenteerde witte of groene thee (mao cha) en in de vorm van een cake geperst. Er wordt bij post gefermenteerde thee onderscheid gemaakt in raw - natuurlijke fermentatie of cooked - kunstmatige fermentatie: het bewerkingsproces dat de thee ondergaat. De natuurlijke methode is arbeidsintensief waarbij de thee na het persen moet rijpen. De kunstmatige fermentatie duurt in totaal 7 tot 14 dagen en is vaak goedkoper. Hoe langer de post gefermenteerde thee rijpt des te hoger de kwaliteit en de prijs. Naast de traditionele manier van post gefermenteerde thee is ook de witte tea cake in opkomst: vaak gemaakt van jonge theeknoppen die anders dan drogen in de zon en het persen geen bewerking ondergaat.

Hoe wordt tea cake gedronken?

Tea cake is geen zakje dat u in heet water stopt. Er is een unieke manier voor het serveren van tea cake. Ten eerste breekt u een klein stukje af van de tea cake en deze plaatst u in een kannetje. Hier voegt u water aan toe en dan wacht u tot de thee getrokken is. Vervolgens kunt u de thee serveren en genieten van een heerlijk kopje tea cake. Op de bijgevoegde afbeelding ziet u hoe het zetten van tea cake in zijn werking gaat.

Tea Cake Bestellen bij TheeXpress

Bent u geïnteresseerd in een unieke thee-ervaring met tea cake of een van onze andere losse kwaliteitstheeën? Denk bijvoorbeeld aan de First flush thee, Ayurvedische thee of Witte thee. Als u uw thee voor 12:00 besteld, versturen wij deze dezelfde dag nog. Zo kunt u snel genieten van een heerlijk, uniek kopje thee!