Chinese thee

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Lapsang Souchong thee
 
Vanaf € 0,20
Gunpowder thee
 
Vanaf € 0,20
Jasmijn thee
 
Vanaf € 0,20
Sencha thee (China)
 
Vanaf € 0,20
Bancha thee
Volle kruidige thee
Vanaf € 0,20
Jasmijn Parels - Dragon Pearls thee
 
Vanaf € 0,20
Witte Jasmijn parels thee
 
Vanaf € 0,20
Chung Mee Green tea Biologisch
 
Vanaf € 0,20
Yunnan Imperial Golden Bud BIO thee
 
Vanaf € 4,85
Pi Lo Chun Special BIO thee
 
Vanaf € 1,85
Lapsang Souchong Formosa thee
 
Vanaf € 0,20
Keemun Congou Exclusief
 
Vanaf € 0,20

Chinese thee: een korte geschiedenisles

De geschiedenis van Chinese thee strekt zich uit over duizenden jaren en is diep verweven met de cultuur en tradities van China. Het verhaal begint rond 2737 v.Chr., toen keizer Shen Nong per ongeluk ontdekte dat theebladeren die in kokend water vielen, een heerlijk aroma en smaak produceren. Sindsdien heeft thee zich ontwikkeld tot een belangrijk aspect van het Chinese leven, met verschillende dynastieën die hun eigen theerituelen en -stijlen hebben geïntroduceerd.

Tijdens de Tang-dynastie (618-907) werd thee een nationaal drankje en ontstonden de eerste theehuizen. De Song-dynastie (960-1279) zag de verfijning van theeceremonies, terwijl de Ming-dynastie (1368-1644) het gebruik van losse theebladeren in plaats van theepoeder introduceerde, wat de weg vrijmaakte voor de moderne manier van theezetten.

China als thee-land

China staat bekend als het geboorteland van de thee en is nog steeds de grootste producent en consument van thee ter wereld. Het land biedt een ongeëvenaarde diversiteit aan theesoorten, elk met hun eigen unieke smaken en aroma's. Enkele van de meest geliefde Chinese theesoorten zijn:

  • Groene thee: Bekend om zijn frisse en lichte smaak.
  • Zwarte thee: Rijk en vol van smaak.
  • Oolong thee: Een gedeeltelijk geoxideerde thee die een balans biedt tussen groene en zwarte thee.
  • Pu-erh thee: Een gefermenteerde thee die bekend staat om zijn aardse smaken en gezondheidsvoordelen.

Chinese thee bij TheeXpress

Bij TheeXpress zijn we trots op ons uitgebreide assortiment van authentieke Chinese theeën. We importeren onze thee rechtstreeks uit China, waarbij we alleen de fijnste theebladeren selecteren om een ongeëvenaarde kwaliteit en smaak te garanderen. Of je nu een liefhebber bent van de frisse smaak van groene thee of de rijke complexiteit van oolong thee, bij TheeXpress vind je de perfecte thee voor elke gelegenheid.