Turkse thee

Tonen als Foto-tabel Lijst
Sorteer op sort-descending
Turkse appeltjes thee
 
Vanaf € 0,20
Rozenbottel thee
 
Vanaf € 0,20
Bio Kamille & Citroen thee
Kamille, Citroen en Gember
Vanaf € 0,20
Kamillebloesem thee
 
Vanaf € 0,20

De Turkse theecultuur is een essentieel onderdeel van het dagelijkse leven in Turkije, doordrenkt met eeuwenoude tradities en sociale rituelen. Thee, lokaal bekend als "çay", wordt altijd geserveerd in karakteristieke tulpvormige glazen die de diepe, robijnrode kleur van de drank prachtig laten zien. Het drinken van thee is niet alleen een moment van ontspanning, maar ook een manier om vriendschappen te versterken en gastvrijheid te tonen. Of het nu thuis, op het werk, of in een theehuis ("çay bahçesi") is, thee speelt een centrale rol in de Turkse sociale interactie.

Welke Turkse thee soorten worden veel gedronken?

In Turkije is de meest gedronken thee de sterke, zwarte thee die in het oosten van het land, vooral in de regio Rize aan de Zwarte Zee, wordt verbouwd. Deze thee wordt bereid in een speciale dubbele ketel, de "çaydanlık", waarbij sterke thee wordt gezet in de bovenste ketel en vervolgens wordt verdund met kokend water uit de onderste ketel naar smaak.

Naast de klassieke zwarte thee genieten Turken ook van:

  1. Appelthee ("elma çayı"): Een zoete, fruitige infusie die vaak aan toeristen wordt aangeboden.
  2. Rozenbottelthee ("kuşburnu çayı"): Bekend om zijn hoge vitamine C-gehalte en licht zure smaak.
  3. Kamille thee ("papatya çayı"): Een rustgevende kruidenthee, populair vanwege zijn kalmerende eigenschappen.

Theesoorten van TheeXpress

Bij TheeXpress hebben we een uitgebreid assortiment theesoorten die de diversiteit en rijkdom van wereldwijde theeculturen weerspiegelen. Onze selectie omvat:

  • Ceylon Thee: Deze thee is vergelijkbaar met de sterke zwarte thee uit Turkije, bekend om zijn robuuste smaak en rijke aroma. Perfect voor liefhebbers van intense zwarte thee.
  • Appeltjes Thee: Speciaal vernoemd naar de appelthee die veel gedronken wordt in Turkije, biedt deze zoete, fruitige infusie een smaakvolle en verfrissende ervaring.
  • Specialteas: Een selectie van theemelanges die doen denken aan het zonnige Turkije, met haar geurige en kleurrijke theesoorten. Ontdek de diversiteit en geniet van unieke smaken die een vleugje Turkse charme in elke slok brengen.

Bij TheeXpress begrijpen we dat elke theedrinker zijn eigen voorkeuren heeft. Daarom bieden we thee van de hoogste kwaliteit aan, zorgvuldig geselecteerd om een authentieke en smaakvolle ervaring te garanderen. Ontdek onze veelzijdige collectie en geniet van de rijke smaken die we met passie aanbieden.