First Flush thee
First Flush thee
Een echt pareltje onder de theesoorten, dat is
de First Flush thee. De First Flush staat voor de eerste pluk van het jaar
direct na de winter. Dat maakt deze thee erg uniek en schaars. Het is een
gewilde thee met een heerlijke smaak gemaakt van de meest verse kruiden. Bent u
benieuwd naar zo’n First Flush thee? Bekijk ons assortiment om te bekijken
welke First Flush smaken wij te bieden hebben.
Wat is First Flush thee?
De first flush is de eerste pluk van het jaar
en duurt van maart tot eind april. First flush geeft de hoogste kwaliteit
doordat de theeplant na de winter langzaam groeit. De langzame groei heeft als
voordeel dat de theeplant complexe aroma’s aanmaakt, welke je terug vindt in je
kop thee. Omdat de first flush slechts 20 minuten wordt geoxideerd zijn de
bladeren hier en daar nog groen. Door de mooie smaken is de vraag naar first
flush groter dan het aanbod. Dit zie je terug in de prijs. De first flush wordt
niet voor niets ‘Champagne’ onder de thee genoemd.
Ons assortiment First Flush thee
Hoewel de First Flush thee een bijzondere en
schaarse plukseizoen thee is, hebben wij toch een divers aanbod aan First Flush
theeën voor u. Zo vindt u in deze categorie bijvoorbeeld de Dardjeeling thee
die afkomstig is uit het Dardjeeling gebied. Ook hebben we de Dongzhai thee met
een zacht maar zoet smaakpalet. De exclusieve Hubei Di Feng thee is ook een
echte aanrader. Dit is een bijzondere groene thee geoogst op een hoogte van
500-800 meter.
Thee bestellen bij TheeXpress
Benieuwd naar zo’n exclusieve First Flush thee
of een van onze andere theesoorten? Zo vindt u bijvoorbeeld ook Oolong thee, Gele thee en Infusion thee in onze shop. Als u bij TheeXpress voor 12:00 ‘s middags bestelt, kunnen wij deze dezelfde dag nog verzenden. Zo
kunt u al snel genieten van een heerlijke losse kwaliteitsthee!
Darjeeling Kings Valley first flush BIO thee
Bio Darjeeling Kings Valley first flush thee
Champagne onder de
theesoorten’, zo wordt thee uit Darjeeling ook wel genoemd. Dit vanwege het
muscatel aroma en de heldere kleur. First flush is de eerste pluk na de winter.
Omdat de zwarte thee slechts 20 minuten oxideert bevat de thee naast zwart ook
nog groene kleur, dit zie je terug aan het theeblad.
De thee smaakt zoet en heeft een licht bittere afdronk. Het
mondgevoel is fris en licht astringent. Je proeft een bloemig muscatel aroma. Darjeeling zet je op 100 graden en laat je 4 minuten
trekken. Niet iedereen kan zo’n sterke kop Darjeeling waarderen. Houd voor een
mildere smaak 2 minuten trekken aan.
Samenstelling Bio Darjeeling Kings Valley first flush thee:
Biologische zwarte thee uit Darjeeling, India*
* Biologisch Niet Europese Landbouw
Benieuwd naar onze andere first flush thee smaken? Kijk snel verder!
Deze premium thee wordt verpakt in de luxe bewaarbus of het kleine bewaarbusje
13 gram per liter
2-4 min.
100 graden
India
Kleur thee na 3 min.
Hubei Di Feng First grade tea Biologisch

Bio Hubei Di Feng first grade tea
Een exclusieve biologische thee wier eerste jonge scheuten zorgvuldig worden geoogst in het voorjaar op een hoogte van 500-800 meter
Samenstelling Bio Hubei Di Feng first grade tea:
Groene thee*
* Biologisch Niet Europese Landbouw
Benieuwd naar onze andere first flush thee smaken? Kijk snel verder!
2 theelepels 6 theelepels
3+ min.
70 graden
China
Kleur thee na 3 min.
Dongzhai Golden tea BIO
De thee heeft prachtige zoete en licht astringente tonen. De eerste infusie heeft ongelofelijk veel smaak met een mild mondgevoel en zachte tonen van honing. De twee infusie heeft een mildere smaak en hierin kunt u duidelijk de zoete tonen van chocola in ontdekken.
Een klassieke thee met veel geschiedenis; vol met karakter, zacht en ook zoet met een fantastisch smaakpallet welke ook bij een derde en vierde infusie niet zijn kracht verliest.
Benieuwd naar onze andere first flush thee smaken? Kijk snel verder!
Samenstelling Dongzhai Golden tea BIO
Zwarte thee uit uit de provincie Yunnan, China*
* Biologisch Niet Europese landbouw
2 theelepels 6 theelepels
3 min.
90-95 graden
China
kleur thee na 3 min.
Deze Dongzhai Golden komt uit de een van de oudste thee producerende provincies van China, Yunnan. Hier groeit de thee in een van de zuidelijke streken van de provincie op de plantage Dongzhai. Na de oogst wordt de thee tenminste 10 tot 12 uur verwelkt waarbij het minimaal 30% van zijn vocht verliest. Hierna worden de bladeren, in het begin onder lichte druk, gerold op een klassieke Chinese rolmachine. Naarmate de tijd vordert, wordt de druk opgebouwd, wat het oxidatie proces van de jonge bladeren geleidelijk op gang brengt. Zodra de celwanden van de theebladeren zijn gebroken wordt de thee uitgelegd en geoxideerd gedurende 10 tot 16 uur, afhankelijk van de luchtvochtigheid op dat moment. Na de oxidatiefase worden de theebladeren op unieke vibrerende matten gedroogd.
Darjeeling Concorde first flush thee
Daarmee is deze tuin een van de hoogst gelegen theetuinen van het district Darjeeling.
2 theelepels 6-8 theelepels
3+ min.
90-100 graden
India
Kleur thee na 3 min.