Gele thee

Gele thee

Bestel opties:
50 gram
 € 8,55
100 gram
 € 16,60
250 gram (5% korting)
 € 39,45
1 KG gesealde (Horeca) grootverpakking 12,5% korting
 € 145,20
Bewaarbusje met 85 gram thee
 € 16,75
Proefzakje voor 1 potje thee
 € 1,75
Etiket voor thee-bewaarbusjes
 € 0,20
Gele thee

Gele thee is zeer bijzonder!, Niet alléén door de grote hoeveelheid anti-oxidanten, maar ook door het interessante bereidingsproces.
Na het roosteren wordt de thee in zachte doeken gewikkeld om het licht te fermenteren. 
Deze procedure wordt herhaald tot de gele thee haar unieke aroma ontwikkeld heeft.

Wil je meer weten over gele thee? Lees snel verder!


Samenstelling Gele thee: 
Gele thee.
 

Zetadvies voor Gele thee thee

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 3+ min         temperatuur theewater 70-80 graden 

theexpress.nl Kleur thee na 3 min.


Gele thee

Naast de welbekende zwarte theegroene thee en witte thee, vindt u ook gele thee in ons assortiment. Gele thee is een bijzondere thee met unieke aroma’s die zorgen voor een zachte, zoete en volle smaak. Het komt overeen met groene thee, maar heeft zijn eigen unieke kwaliteiten en is uiteraard wat geliger van kleur. Bent u benieuwd naar zo’n gele thee? Neem dan zeker een kijkje in het aanbod van TheeXpress.

Het verschil tussen gele en groene thee

Gele thee kreeg een hernieuwde populariteit onder de Chinese bevolking door zijn overeenkomsten met het welbekende groene thee. Groene thee heeft echter vaak een grassige smaak die sommigen niet lekker vinden. Deze heeft Gele thee niet en daarom smaakt deze thee een stuk zoeter en subtieler. De twee worden wel op dezelfde methoden gekweekt, maar gele thee is net iets langer geoxideerd dan groene thee. Ook gaat de droogperiode langzamer, waardoor gele thee zijn gele, gouden kleur krijgt.

De geschiedenis van gele thee

De gele thee werd erg populair vanwege zijn gelijkenissen met groene thee. Echter bleek het produceren van de thee erg ingewikkeld en arbeidsintensief, waardoor er uiteindelijk gestopt werd met het produceren van de thee. Bovendien werden theeën als Oolong thee en Zwarte thee veel populairder. In de jaren 70 kwam de gele thee weer terug en herrees de populariteit. Tegenwoordig weten slechts weinig mensen hoe de thee gemaakt moet worden en daarom is dit een echt unieke en zeldzame thee.

Thee bestellen bij TheeXpress

Wilt u een gele thee of een van onze andere theesoorten aanschaffen? Doet u dit voor 12:00, dan sturen wij deze dezelfde dag nog op. Zo geniet u binnenkort al van een heerlijke kop thee. Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en acties? Volg ons dan op Instagram en Facebook en abonneer op de nieuwsbrief via onze site!

3513609 bezoekers (9798038 hits) sinds 22-11-2010
Powered by webXpress