Theefit thee

De thee collectie van Theefit is nu ondergebracht bij Theexpress.nl
17 bijzondere theemelanges die bijdragen aan een fit en gezonde levensstijl  zonder calorieën.
 
 

Ancient Inca thee van Theexpress.nl

Ancient Inca tea

Vanaf € 0,55

Ancient Inca thee

Ancient Inca is een unieke thee gemaakt van een boom die al eeuwenlang de levensboom wordt genoemd. Al meer dan 1000 jaar is de geneeskrachtige werking hiervan bekend en werd deze boom door de inca’s gebruikt voor het tegengaan van vele kwalen. Een heerlijke gezonde thee met een smaak die in de verte lijkt op de smaak van zoethout met vanille-achtige tinten. Hoewel de smaak in de verte wat weg heeft van zoethout, zijn er geen onderzoeken die aantonen dat lapacho thee de bloeddruk kan verhogen. Dit is echter wel het geval bij zoethout (thee).

Healthfact
Wist u dat de boom waar Ancient Inca van is gemaakt op hoogten groeit waar veel planten niet meer kunnen overleven? Dit komt onder andere door een te hoog ozon gehalte. De levensboom heeft echter een uniek enzymensysteem ontwikkeld waarbij de schadelijke ozon wordt omgezet in lignine, een belangrijk bouwsteen van hout. Deze unieke boom zit vol verschillende gezonde stoffen. Zo hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat lapacho antivirale en anti-bacteriële eigenschappen bevat.Thee, gewonnen uit "De Levensboom" de Inca's kenden deze drank al.

Samenstelling Ancient Inca tea
Lapacho schil

Lapacho thee kan gebruikt worden bij o.a:
- Bloedarmoede
- Artritis
- Diabetes
- Ontstekingen en zweren
- Eczeem
- Verkoudheid
- Gewrichtsontstekingen

Zetadvies voor Ancient Inca tea
De meningen over de juiste toebereiding van Lapacho verschillen nogal:
wij stellen voor: één om afgestreken Lapacho thee op theelepel per kopje, 5-10 minuten laten koken en dan 15 minuten laten trekken.

Kruiden werken ondersteunend voor lichaam en geest.
Wij raden u echter aan om altijd voor het behandelen van klachten een arts, natuurarts of kruidengeneeskundige te raadplegen om verkeerd gebruik te voorkomen!  


/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Bamboe Jungle tea

Bamboe Jungle tea

Vanaf € 0,55

Bamboe Jungle tea

Deze heerlijke Bamboe thee groeit diep in de jungle van Azië. De jonge bladeren kunnen slechts 6 weken per jaar geoogst en uitsluitend met de hand geplukt worden.De bladeren van de bamboeplant worden gedroogd en niet gefermenteerd, hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard. De productie en oogst zijn vrij ingewikkeld, wat deze thee dan ook zo uniek en waardevol maakt. Deze frisse, natuurlijke bamboe thee heeft een unieke gelige kleur en een heerlijke smaak die lichte tinten van een witte thee en tonen van zoethout heeft. Heerlijk en gezond! 

Healthfact
Wist u dat de bamboe een exotische rietplant is die tot wel 20 cm per dag kan groeien en wel tien meter hoog kan worden? Deze plant is rijk aan mineralen waaronder silicium. Silicium wordt in de fytotherapie gebruikt vanwege het gunstige effect op gewrichten. Ook zijn er onderzoeken gaande die kijken naar het gunstige effect van bamboe op cholesterol en bloedsuiker.


 

Samenstelling Bamboe Jungle tea:
Bamboeblad

Zetadvies Bamboe Jungle tea:

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd6-8 min          temperatuur theewater 90-100 graden 

land van herkomst China            kleur thee Kleur thee na 6 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Stress weg kruiden thee van Theexpress.nl

Eazy Breezy tea

Vanaf € 0,55

Eazy Breezy tea

Eazy Breezy is een heerlijke combinatie van kruiden die op elk moment van de dag gedronken kan worden. De kruiden zijn geselecteerd om een heerlijke smaak met lichte tinten van perzik te geven en tegelijkertijd optimaal te ondersteunen bij het ontspannen tijdens drukke en gestreste momenten.


Healthfacts
Wist u dat een van de kruiden in Eazy Breezy in de fytotherapie wordt gebruikt om te ondersteunen bij depressie, innerlijke onrust en overspannenheid? Wij hebben het hier over Johannes kruid. Johannes kruid is een plant uit de hertshooifamilie en wordt al eeuwen gebruikt als plantaardig antidepressivum. 

Samenstelling Eazy Breezy tea tea:
Maretak, Bonenschillen, St. Janskruid, Berkenblad, Brandnetelblad, stukjes perzik,
Sinaasappelbloesem, Rijstmeel, Saffloerbloesem, natuurlijke aroma


Zetadvies voor Eazy Breezy tea:

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 6-8 min.        temperatuur theewater 90-100 graden 

Theexpress.nl Kleur thee na 6 min. 

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Eazy Green tea

Eazy Green tea

Vanaf € 0,55

Eazy Green tea

De uitgesproken smaak van groene thee is voor sommige mensen te sterk waardoor zij helaas niet genieten van alle gezonde eigenschappen die groene thee te bieden heeft. Daarom hebben wij speciaal voor de beginnende thee drinker een zachte en gezonde groene thee in ons assortiment genomen.  Eazy Green is uitgebreid getest op mensen die niet van een sterke groene thee smaak houden, en met veel succes! 95% van de ondervraagden scoorde de thee van goed tot lekker! 

Healthfacts:

Wist u dat de smaak van groene thee vaak als niet lekker wordt beschouwd omdat groene thee verkeerd gezet of gezet wordt met lage kwaliteit ‘standaard’ theezakjes?  Groene thee moet 3 tot 5 minuten trekken in water dat niet warmer is dan 70 graden. Door het in warmer water te laten trekken wordt de stof tannine geaccentueerd. Deze stof is verantwoordelijk voor een bittere smaak in groene thee. Onderzoek wijst uit dat er nagenoeg geen gezonde stoffen in standaard theezakjes zitten. Kies daarom altijd voor een goede kwaliteit losse thee en zet die op de juiste manier voor de beste smaak en maximale werking.

 

Samenstelling Eazy Green tea:

Groene thee, Jasmijnbloesem


Zetadvies voor Eazy Green tea:

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 2-3 min.        temperatuur theewater 70 graden 

land van herkomst China            theexpress.nl Kleur thee na 3 min.

 

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Emerald Green tea

Emarald Green tea

Vanaf € 2,10

 

Emerald Green tea

Emerald Green is een exclusieve groene sencha thee met een zacht-zoete smaak vol elegantie. 
De thee gemaakt van de Yabukita plant wordt in Japan "Gyokuro” genoemd en verwijst naar de diepe smaragdkleur van de thee. Emerald Green wordt na een zorgvuldig groei- en snoeiproces slechts eenmaal per jaar geoogst en behoort tot een van de meest exclusieve theeën ter wereld.

Healthfacts

Wist u dat Emerald Green in de laatste groeifase wordt afgeschermd van de zon, waardoor de plant meer voedingstoffen uit de grond haalt? Dit proces zorgt voor  intense chlorofyl groene kleur en vult de bladeren rijkelijk met mineralen. Mineralen zijn essentieel voor een goede gezondheid.


Samenstelling Emerald Green tea:

 

Groene thee

Zetadvies Emarald Green tea:

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 2-3 min.        temperatuur theewater 70 graden 

land van herkomst Japan           kleur van de thee Kleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Ginger White tea van Theexpress.nl

Ginger White tea

Vanaf € 0,80

 

Ginger White tea

Ginger White is een verfijnde witte thee met een licht zoete smaak. Deze thee laat zich uitstekend aanvullen door een vleugje gember en is een van onze meest favoriete thee smaken.
De jonge blaadjes van deze thee worden uitsluitend met de hand geplukt, verwerkt en op traditionele wijze gedroogd in de zon. Doordat het blad niet gekneusd wordt en slechts licht geoxideerd is, blijven de van nature aanwezige gezonde stoffen in Ginger White zoveel mogelijk bewaard.

Healthfact

Wist u dat gember een van de meest gebruikte en gezondste kruiden ter wereld is?  Er zijn tal van onderzoeken die aantonen dat gember ontstekingsremmend werkt en kan ondersteunen bij diabetes type 2 en spijsverteringsklachten.


Samenstelling Ginger White tea:

Witte thee, gember

 

Zetadvies voor Ginger White tea

theekopje

 2 theelepels    theepotje 6-8 theelepels 

theezettijd 2-3 min.         temperatuur theewater 70 graden 

land van herkomst China             Theexpress.nl Kleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Golden Fujian tea

Golden Fujian tea

Vanaf € 0,60

Golden Fujian tea

Golden Fujian is een zachte witte thee uit de Fujian provincie en wordt uitsluitend gemaakt van de jongste en fijnste theeknoppen van de theeplant. Met de hand geplukt ondergaat deze thee een delicaat verwerkingsproces waarbij het licht gerold en in de zon gedroogd wordt. Golden Fujian is een topkwaliteit thee uit de premium lijn en heeft na het zetten een prachtige gouden kleur en een fluweel zachte smaak met honingachtige tinten


Healthfact
Wist u dat witte thee kan bijdragen aan een goede gezondheid van uw mond? Uit onderzoek is gebleken dat de fluoride die van nature aanwezig is in witte thee kan ondersteunen bij het voorkomen van gaatjes en tandplak. Witte thee komt van dezelfde plant als groene thee, maar wordt minder bewerkt waardoor er minimaal verlies is van de van nature aanwezige gezonde stoffen.

 

Samenstelling Golden Fujian tea:

Witte thee


Zetadvies voor Golden Fujian tea:

theekopje

 2 theelepels    theepotje 6-8 theelepels 

theezettijd 2-3 min.         temperatuur theewater 70 graden 

land van herkomst China             theexpress.nl Kleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Top Fit! kruiden thee

Healthy Herbs tea

Vanaf € 0,55

Healthy Herbs tea

Healthy Herbs is een heerlijke zoet-frisse kruidenmelange waar u de hele dag van kunt genieten. Alle kruiden zijn zo gemelangeerd dat ze in harmonie samenwerken en uw gezondheid optimaal ondersteunen. De thee is cafeïne vrij waardoor u de thee ook ’s avonds kunt drinken.

Healthfacts

Wist u dat een van de kruiden in Healthy Herbs in de Aziatische volksgeneeskunde wordt toegepast als een middel bij reuma en dat het een belangrijk ingrediënt is in het anti-griep middel Tamiflu? Het kruid waar wij het over hebben heet steranijs. Dit kruid wordt al eeuwen geprezen om zijn gezonde eigenschappen


Samenstelling Healthy Herbs tea:

Aardbeiblad, venkel, frambozenblad, kamille, steranijs, rozenblaadjes, rozemarijn


Zetadvies voor Healthy Herbs tea

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 6-8 min.        temperatuur theewater 90-100 graden 

Theexpress.nl Kleur thee na 6 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Himalayan Green tea

Himalayan Green tea

Vanaf € 0,55

Himalayan Green tea

Himalayan Green is een melange van twee bijzondere theesoorten. De melange bestaat uit Darjeeling groene thee die onder de beste omstandigheden groeit in het Himalaya gebergte en het Zuid-Amerikaanse kruid Mate. Dit geeft Himalayan Green zijn karakteristieke smaak en krachtige werking.

Doordat de thee onder de perfecte omstandigheden groeit zit deze thee vol met gezonde stoffen. De menging met Mate zorgt voor een betere opname van al het gezonde dat deze krachtige groene thee te bieden heeft.

Healthfacts:

Wist u dat onze meest populaire groene thee vol zit met het stofje EGCG? Dit is dezelfde stof die gebruikt wordt in vetverbranders. Door deze rijke groene thee te mengen met een kruid dat vol vitamine c zit, wordt deze stof beter opgenomen door het lichaam.


Samenstelling Himalayan Green tea:

Groene Darjeeling , Inca mate

Zetadvies voor Himalayan Green tea:

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 2-3 min.        temperatuur theewater 70 graden 

land van herkomst India ( West Bengalen)

theezetten Kleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Japan Kagoshima Green tea van Theexpress.nl

Kagoshima Green tea

Vanaf € 1,60

Kogoshima Green tea

Kagoshima Green is een Japanse groene thee voor de echte fijnproever. Deze krachtige en frisse thee wordt vroeg in de lente geplukt en doet eer aan onze premium lijn. Kagoshima Green heeft een intens diepe groene thee geur, maar smaakt erg zacht en mild. Een thee van absolute topkwaliteit.

Healthfacts:

Wist u dat de eerst geplukte thee ook wel ichibancha wordt genoemd? Dit is thee die vroeg in de lente wordt geplukt en behoort tot de allerhoogste kwaliteit thee. De eerst geplukte thee slaat gedurende de winter voeding op en groeit langzamer dan thee van een tweede pluk, genaamd Nibancha. Doordat deze thee zo langzaam groeit en langer de tijd heeft om voedingstoffen op te slaan, bevat het unieke eigenschappen en grote hoeveelheden gezonde stoffen.


Samenstelling Kogoshima Green tea:

Groene thee

Zetadvies voor Kogoshima Green tea:

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 2-3 min.        temperatuur theewater 70 graden 

land van herkomst Japan

Theezetten kleur van de thee Kleur thee na 3+ min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Midnight Orange tea

Midnight Orange tea

Vanaf € 0,55

Midnight Orange tea

Deze heerlijke zachte Ceylonthee groeit onder ideale omstandigheden op een bergkam en op  relatief hoge hoogte. Deze ideale omstandigheden maken deze thee zo speciaal en geven deze thee een zachte maar toch aromatische smaak. Midnight Orange is een echte aanrader voor iedereen die zijn standaard zwarte ochtend kopje wil vervangen met een kwalitatief hoogstaande thee.

Healthfacts:

 

 

Wist u dat twee van onze collega’s een maand in Sri Lanka hebben rondgereisd om de beste kwaliteit Ceylonthee uit te zoeken? Er werd vooral gekeken naar de beste kwaliteit en ideale omstandigheden. Dit zorgt ervoor dat de thee de grootste hoeveelheid antioxidanten bevat. Wist u dat er onderzoeken zijn die aantonen dat Ceylonthee een krachtige antioxidanten werking heeft en het lichaam helpt te beschermen tegen ziektes?


 

Zetadvies voor Midnight Orange tea:

theekopje

 2 theelepels    theepotje 6-8 theelepels 

theezettijd 3+ min.          temperatuur theewater 90-100 graden 

land van herkomst Sri Lanka         theexpress.nl Kleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Pearly Whites tea

Pearly Whites tea

Vanaf € 1,60

Pearly Whites tea

Pearly Whites is een full leaf witte thee die uitsluitend met de hand wordt geplukt en wordt gegeurd met jasmijn.  Een unieke witte thee voor de echte fijnproever of een ieder die van zachte thee houdt. De jonge theetoppen worden met de hand gevormd tot parels en over een periode van een aantal dagen gegeurd en gedroogd met jasmijnbloesem. Nadat de jasmijnbloesem eruit gezeefd is, blijft er een thee over die zachter is dan zijde. De Pearly Whites kunnen los in een theekopje gedaan worden en openen zich na een paar minuten trekken tot een prachtig theeblad.

Healthfacts

Doordat witte thee zo voorzichtig behandelt en met de hand bewerkt wordt, blijven alle gezonde stoffen behouden. Men drinkt groene thee omdat het gezond is, maar een hoge kwaliteit witte thee zoals de Pearly Whites is nog gezonder.


Samenstelling Pearly Whites tea

 

Witte thee (China), Jasmijnbloesem


Zetadvies voor Pearly Whites tea:

theekopje

 2 theelepels    theepotje 6-8 theelepels 

theezettijd 2-3 min.         temperatuur theewater 70 graden 

land van herkomst China             theexpress.nl Kleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Sparkly Amber tea

Sparkly Amber tea

Vanaf € 2,10
Sparkly Amber tea

Sparkly Amber is een zeldzame gele thee met een frisse en vol zachte smaak. De unieke aard en hoge kwaliteit van deze gele thee doet eer aan onze Premium lijn en is echt om van te genieten. Gele thee is relatief onbekend, omdat het slechts in 4 provincies van China geproduceerd wordt. Dit komt omdat het maken van gele thee een zeer moeilijk en tijdrovend proces is. De bereiding van gele thee is nagenoeg gelijk aan groene thee, echter worden na het drogen de theebladeren langzaam gestoomd voordat ze onder een vochtige doek worden gelegd. Deze stap die de gele thee zo karakteristiek maakt wordt door de chinezen " Men Huang” genoemd, wat geelstoven betekend. Tijdens dit proces absorbeert de thee zijn natuurlijke aroma weer en neemt de geur en zoetheid geleidelijk toe.


Healthfacts:

Wist u dat gele thee dezelfde antioxidanten bevat als groene en witte thee, maar dan in andere verhoudingen? En dat het extract van gele thee gebruikt wordt in verschillende onderzoeken omdat het mogelijk een beschermende werking kan hebben tegen ontsteking van de lever?


 

Samenstelling Sparkly Amber tea: 
Gele thee.

 

Zetadvies voor Sparkly Amber tea

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 3+ min         temperatuur theewater 70-80 graden 

theexpress.nl Kleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Sweet Cinnamon tea van Theexpress.nl

Sweet Cinnamon tea

Vanaf € 0,55

Sweet Cinnamon tea

De natuurlijke zoetheid van de honeybush struik hebben wij aangevuld met een gezond vleugje ceylon kaneel. Deze thee is erg geschikt voor de gezonde zoetekauw. Sweet Cinnamon is van nature zoet en bevat geen kcal waardoor deze thee ideaal is als vervanger voor frisdrank of andere suikerhoudende drankjes! Omdat deze thee geen cafeïne bevat en lekker zoet is, is hij erg populair onder de jeugd! Sweet Cinnamon doet het in de zomer ook erg goed als ijsthee.


Healthfacts:

Wist u dat Honeybush in Afrika Heuningbos wordt genoemd en door de lokale bevolking al jaren wordt gebruikt om zijn heilzame werking? Verschillende studies hebben aangetoond dat zowel honeybush thee als ceylon kaneel kunnen ondersteunen in het verlagen van de bloedsuikerspiegel.


Samenstelling Sweet Cinnamon tea: 

 

Honeybush, Kaneel

Zetadvies voor Sweet Cinnamon tea:

theekopje

 1-2 theelepels  theepotje 4-6 theelepels 

theezettijd 3-5 min.        temperatuur theewater 90-100 graden 

land van herkomst Zuid Afrika     Theexpress.nlKleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Sweet Dreams tea Theexpress.nl

Sweet Dreams tea

Vanaf € 0,55

Sweet Dreams tea

Sweet Dreams is een heerlijke zachte kruidenthee die u helpt ontspannen voor het slapengaan. Sweet Dreams is de ideale thee om ’s avonds lekker tot rust te komen. De juiste combinatie van kruiden zorgt voor een optimale werking.

Healthfacts:

Wist u dat kamille door de eeuwen heen gebruikt is voor genezen van verschillende kwaaltjes en in 2008 is uitgeroepen tot het meest geneeskrachtigste kruid van het jaar? Kamille wordt onder andere geprezen om rusteloosheid te voorkomen, te helpen ontspannen en slaap op te wekken.

Samenstelling Sweet Dreams tea:

 

Citroenmelisse, Venkel, Lemongrass, Rozenbloem, Rozijnen, Cacaobast, Kardemom, Kamillebloesem, Jasmijnbloesem, Salieblad, Nootmuskaat

Zetadvies voor Sweet Dreams tea:

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 4-6 min.      temperatuur theewater 90-100 graden 

Theexpress.nl Kleur thee na 4 min.

 Tips Goede nachtrust

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

Wizzy Wobble tea

Wizzy Wobble tea

Vanaf € 0,55

Wizzy Wobble tea

Wizzy Wobble is een heerlijke kruidige mix vol van smaak bedoelt om je op elk moment van de dag een lekkere opkikker te geven. Verschillende smaaktinten van vanille, gember en zoete kaneel dansen bij elke slok over je tong. Wizzy Wobble is een beetje gek, maar super lekker!

Healthfacts:

Wist u dat Schinus terebinthifolius (Rosa Peper) een sterke antimicrobiële werking heeft en gebruikt wordt om ziektes veroorzaakt door micro-organismes te bestrijden? En dat uit onderzoek blijkt dat koriander de huid helpt beschermen tegen veroudering door zonnestralen?

 


Samenstelling Wizzy Wobble tea:
Koriander, Kaneel, Gember, Nootmuskaat, zoete Bramenblad, Rosa Peper, Natuurlijke aroma, Zonnebloembloesem.

Zetadvies voor Wizzy Wobble tea:

theekopje

 2 theelepels  theepotje 6 theelepels 

theezettijd 6-8 min.        temperatuur theewater 90-100 graden 

Theexpress.nl Kleur thee na 6 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

China Pu-Erh thee van Theexpress.nl

Yunnan Red tea

Vanaf € 0,55
Yunnan Red tea

Yunnan Red is een hoge kwaliteit Pu Erh thee en wordt volgens eeuwenoude traditie van de bladeren van de Qingmao-theestruik gemaakt. Deze thee heeft een kruidachtige en aardse smaak, een thee voor de liefhebber! Pu-Erh thee zit vol mineralen en bevat ongeveer evenveel cafeïne als zwarte thee.


Healthfacts:

Pu-Erh thee is één van de oudste theesoorten en wordt al 1700 jaar geprezen voor verschillende gezondheidsvoordelen. Deze speciale thee groeit alleen in de provincie Yunnan en dankt zijn gezonde eigenschappen aan de Qingmao-theestruik, het unieke gebied waarin het groeit en het fermentatie proces. Pu-erh thee wordt onder andere geprezen voor zijn krachtige ondersteuning bij de vetverbranding.

 


Zetadvies voor Yunnan Red tea:

theekopje

 2 theelepels    theepotje 6-8 theelepels 

theezettijd 3+ min.          temperatuur theewater 90-100 graden 

land van herkomst China             theexpress.nl Kleur thee na 3 min.

/upload/1210/shop/bestel opties.jpg

/upload/1210/shop/terug 1.jpg
1348849 bezoekers (4135633 hits) sinds 22-11-2010
Powered by webXpress