Wat is matcha thee en hoe bereid je het?

Wat is matcha thee?

Matcha thee is een unieke soort groene thee afkomstig uit Japan. Het wordt gemaakt van fijngemalen theebladeren en staat bekend om zijn hoge concentratie aan antioxidanten en cafeïne. Het wordt vaak gebruikt in Japanse ceremoniën, zoals de ‘chanoyu’. Het zetten van matcha thee is echter anders dan het zetten van gewone groene thee en vereist speciale tools en technieken.

Hoe zet je matcha thee?

Als je matcha thee wilt zetten, is het belangrijk om te beginnen met het kiezen van de juiste kwaliteit poeder. Er zijn verschillende soorten matcha poeder, en sommige zijn van betere kwaliteit dan andere. Een hogere kwaliteit matcha poeder, zoals deze van TheeXpress, zal een helderdere groene kleur hebben en een mildere, zoetere smaak.
 
Om matcha thee te zetten, heb je een bamboe klopper, een theeschep en een theebeker nodig. Begin met het verwarmen van water tot 75-80 graden. Voeg vervolgens ongeveer 2 gram matcha poeder toe aan de theebeker. Gebruik de bamboe kwast om het poeder op te lossen met een klein beetje warm water, tot een dikke pasta is gevormd. Voeg vervolgens ongeveer 80-100 milliliter water toe aan de theebeker. Gebruik de klopper nogmaals om de matcha te mengen tot er een mooi schuimlaagje op zit.
 
Eenmaal klaar, is matcha thee klaar om te drinken. Het is belangrijk om te onthouden dat matcha thee een hoger cafeïnegehalte heeft dan reguliere groene thee, dus het is verstandig om geen matcha thee te drinken vlak voor het slapen gaan. Het zetten van matcha thee is een traditie die wat zorg en precisie vereist, maar als je de juiste tools en technieken gebruikt, zul je beloond worden met een heerlijke en gezonde drank!
 
Zelf matcha thee zetten? Bestel de matcha thee en benodigdheden gemakkelijk via onze webshop.