Yunnan Imperial Golden Bud BIO thee

Op voorraad

Opties

Omschrijving / Yunnan Imperial Golden Bud BIO thee

Het droge blad ziet er lang, gedraaid en donker uit. De bladeren bestaan uit knopjes van de theestruik en zijn aan het einde goud gekleurd (dit komt door de langzame oxidatie). De thee smaakt zoet, voelt licht droog aan in de mond en je proeft het bloemige, roosachtige aroma. De Yunnan imperial golden bud behoort tot de Dian Hong familie, wat vertaald Yunnan Red betekent – naar de kleur van de thee.

Yunnan is een van de bekendste Chinese provincies waar thee wordt verbouwd. 260 van de 380 variëteiten worden hier verbouwd. De kwaliteit van thee uit Yunnan is hoog. Dit komt met name door de temperatuurschommelingen die zich in het bergachtige gebied voordoen: overdag is het warm, in de avond koud. De theeplant kan zich herstellen wat van invloed is op de kwaliteit.

Zwarte thee kopen? Bekijk ook onze andere overheerlijke zwarte thee smaken!

Samenstelling Bio Yunnan Imperial Golden Bud thee:
Biologische zwarte thee afkomstig uit Yunnan, China*
* Biologisch Niet Europese Landbouw

 

Zetadvies voor Bio Yunnan Imperial Golden Bud thee:

  • Theepot: 10 tot 12 gram per liter 
  • Intrektijd: 2-3 min.      
  • Temperatuur: 100 graden 
  • Herkomst: China            

De Premium theecollectie van TheeXpress.nl bestaat uitsluitend uit TOP theesoorten van de beste theetuinen in de wereld.
Allemaal van Biologische landbouw, uitstekend verpakt in een luxe bewaarbus met extra binnendeksel, eveneens verkrijgbaar in een klein metalen busje om eerst de thee uit te proberen.

Meer informatie

Biologisch Ja
Gearomatiseerd Nee
Cafeïnevrij Nee
Trektijd 2-4 minuten
Temperatuur 90-95 graden
Land van Herkomst China